Najważniejsze informacje o produktach z naszego sklepu #2

Fotolia.com | #157079372 | Autor: Herman

W drugiej połowie lutego zainaugurowaliśmy cykl, w którym planujemy przedstawiać najważniejsze informacje, dotyczące produktów z naszego sklepu. Pierwsza część skupiona była wokół ekogroszku, pelletu oraz brykietu kominkowego. Wspominaliśmy wówczas, że temat naszej oferty będziemy regularnie i szczegółowo rozwijać – dziś dotrzymujemy więc słowa, publikując drugi odcinek przeglądu, w którym opisujemy dostępne u nas drewno kominkowe i ekologiczne rozpałki.

1. Drewno kominkowe

Widok kominkowego ogniska chyba na każdym robi ogromne wrażenie, kojarząc się z długimi jesiennymi oraz zimowymi wieczorami, podczas których zaopatrujemy się w kubek kakao, oglądamy ulubione seriale i czytamy książki, jednocześnie relaksując się przy dźwięku strzelających iskierek. Koniecznie trzeba jednak pamiętać o tym, aby drewno, w które się zaopatrujemy, było odpowiednio przygotowane – tylko wtedy ocieplanie pomieszczenia za jego pomocą będzie w pełni efektywne i skuteczne. Oferowane przez nas drewno cechuje się idealnym czasem leżakowania (od trzech do dziewięciu miesięcy po ścięciu), a na dodatek umożliwiamy wybór najbardziej dogodnego wariantu, proponując wiele opcji, w tym: buk, dąb, jawor, czy też brzoza. Jeśli natomiast poszukujecie wskazówek, dotyczących ogrzewania tego typu materiałem, odsyłamy do starszych artykułów, jakie pojawiły się na naszym blogu: „Jakie drewno kominkowe wybrać?”, „Ogrzewanie domu kominkiem” i „Jakim drewnem lepiej NIE ogrzewać mieszkania”. Przypominamy też, że w ofercie sklepu znajdują się również specjalne rodzaje drewna: do wędzenia oraz rozpałkowe.

2. Rozpałki

Skoro wspomnieliśmy o rozpałkach, pora nieco rozwinąć ten wątek. W naszym katalogu znaleźć można bowiem naturalną, w pełni ekologiczną, nietoksyczną podpałkę do węgla kamiennego, ekogroszku, brykietu oraz grubych kawałków drewna. Wyprodukowana jest ona z kilku gatunków drewna, żywicy i wosku. Produkt jest atestowany, jego czas spalania wynosi od piętnastu do dwudziestu minut, a także – co ogromnie ważne – nie pozostawia on osadów, dzięki czemu nie wpływa negatywnie na smak grillowanych potraw. Warto podkreślić też, że podczas spalania, podpałka wydziela bardzo przyjemny zapach naturalnego drewna, co dodatkowo umili czas spędzany na świeżym powietrzu podczas przyrządzania ulubionych smakołyków. Jedno pudełko rozpałki zawiera dziesięć krążków, których długość wynosi trzy i pół centymetra, a średnica – od pięciu do sześciu centymetrów.

Mamy nadzieję, że niniejszy artykuł udzielił odpowiedzi na potencjalne pytania, jakie dotyczyć mogą opisanych powyżej produktów. Pragniemy jednocześnie zaznaczyć, że to nie ostatnia część naszego cyklu – warto więc zaglądać na naszego bloga, ponieważ systematycznie będą się tu pojawiać kolejne wskazówki, porady i ważne informacje. Jeśli więc zastanawiacie się, jaki sposób ogrzewania domu jest najbardziej ekonomiczny, w jakie kotły dobrze jest zainwestować lub dlaczego ekogroszek nie spala się do końca – zachęcamy do regularnej lektury przygotowywanych przez nas treści!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *